Fructele, legumele, ouale, carne, laptele, toate aceste produse trebuie pastrate intr-un anumit fel pentru a nu prinde frigiderul miros. Se recomanda reglarea temperaturii frigiderului la 40 de grade.
Legumele nu sunt alimente care se mentin o perioada indelungata in frigider, De exemplu, salata sau spanacul dupa cateva zile se vor vesteji, vor prinde un miros ciudat si nu se vor mai putea manca din cauza asta, iar daca acum nu le-ai gatiti, acum nu o vei mai putea face. O metoda de a mentine legumele proaspete o reprezinta prosoapele de hartie. Atunci cand cumparati salata sau spanacul, infasoarele intr-un prosop de hartie sau doua pentru ca acesta sa absoarba umiditatea si pentru a tine mucegaiul la distanta. Dupa ce ai infasurat verdeata in prosoape de hartie poti sa le pui si intr-o punga si sa faci cateva gauri in ea pentru a asigura circulatia aerului.
Depozitarea laptelui are si el un anumit mod pentru a mentine laptele proaspat si ca acesta sa nu se strice. Temperatura in frigider nu este mereu uniforma, iar in spatele frigiderului temperatura este mai rece decat in usa laterala, de aceea este un loc mai bun de a depozita laptele acolo. Si produsele perisabile este indicat sa se tina tot in spatele frigiderului pentru a fi mentinute proaspete mai mult timp. Daca crezi ca nu vei putea sa bei laptele pana cand el va expira, poti sa il congelezi iar cand vrei sa il bei il poti decongela si el nu se va strica. In orice caz, daca laptele este acru sau miroase urat, arunca-l si acest lucru este valabil si in cazul iaurturilor, al lactatelor.
Pasta de tomate nu poate fi folosita toata la prepararea unei mancaruri, de aceea, ca sa nu se strice pana cand o vei mai folosi, este recomandat sa adaugi putin ulei. Cand vei folosi din noua paste, toarna uleiul intr-un recipient si daca mai ramane pasta va trebuie sa mai adaugi ulei.
Carnea dupa ce a fost desfacuta va dura de la o zi pana la cinci zile. Baconul dupa desfacere poate sa tina pana la o saptamana. Daca carnea a stat 5 zile in frigider va trebuie sa o gatesti sau sa o congelezi, daca nu va trebui sa o arunci pentru ca se va strica.
Si ouale trebuie pastrate in spatele frigiderului. Dar aici intervine in test pentru a te asigura ca oul nu este stricat. Adauga apa intr-un bol, scufunda oul, iar daca acesta pluteste, il poti arunca, daca se scufunda poti sa il mananci.
Afinele, capsunile, zmeura se strica foarte repede. De aceea trebuie sa le speli in otet alb distilat si apa, sa le clatesti cu apa si apoi sa astepti pana se usuca pentru a le depozita in frigider infasurate in prosop de hartie.
Asadar, daca nu stiai aceste trucuri, daca adeseori ti se stricau alimentele, incearca si tu sfaturile de mai sus si nu va mai trebui sa le arunci.